Wat is payrolling?

10 mei 2021

Payrolling is aan een stevige opmars bezig. Omwille van de flexibiliteit, het gebruiksgemak en de lagere kostprijs maken veel bedrijven de overstap van een interimkantoor naar een payroll partner. Maar wat is payrolling nu juist?

Een payroll partner is vandaag een uitstekend alternatief voor bedrijven die met een  interimkantoor werken of die de volledige afhandeling van het HR proces zelf uitvoeren. Zeker voor bedrijven die genoeg instroom van kandidaten genereren kan deze manier van tewerkstelling zorgen voor een lagere kost tegenover een traditioneel interimkantoor, zonder verlies van flexibiliteit.

We zien dat interimkantoren sterk zijn in de werving en selectie van medewerkers en de flexibiliteit tijdens de tewerkstelling. Maar wat als je als bedrijf zelf genoeg instroom genereert, maar wel de flexibiliteit wenst te behouden? Ook merken we dat bedrijven graag controle houden over hun werving en selectie, maar geen zin hebben in de administratieve rompslomp die komt kijken bij het in dienst nemen en uitbetalen van medewerkers.

Net in dat gat springt Jobmatch Online Payroll. Voor bedrijven die hun rekrutering in handen wensen te houden of genoeg instroom genereren, is payrolling de keuze bij uitstek. Onze klant focust zich op het selecteren van de juiste, nieuwe medewerkers terwijl de verdere, administratieve afhandeling gebeurt door ons. Dat wil zeggen onder andere:

  1. Contractering
  2. Dimona aangifte
  3. Loonberekening
  4. Uitbetaling loon

Door deze unieke manier van werken, kunnen wij een veel lager tarief aanbieden dan een traditioneel interimkantoor. En dat zorgt dan weer voor extra middelen die onze klanten kunnen investeren in het uitbouwen van hun bedrijf.

“Het mooie is ook dat onze klanten op deze manier hun medewerkers een interimcontract kunnen aanbieden. Hierdoor behouden zij alle flexibiliteit die ze gewoon zijn van een traditioneel interimkantoor… Ideaal dus voor wie met jobstudenten, flexi-jobbers of mensen op tijdelijke projecten werkt.” Ben jij benieuwd naar de voordelen van Jobmatch Online Payroll? Neem contact op met het Jobmatch Online Payroll team.