Hoe genereer je meer sollicitanten voor je vacatures tijdens je rekrutering?

10 mei 2021

Elk bedrijf zoekt naar manieren om extra kandidaten aan te trekken tijdens het rekruteren. Maar doordat vandaag iedereen op zoek is naar nieuwe medewerkers is het moeilijker geworden om jouw vacature te laten opvallen en succesvol te laten zijn.

Vanuit onze jarenlange ervaring in de interimsector geven we jullie graag een aantal tips mee hoe jullie meer instroom kunnen genereren.

Schrijf een duidelijke vacature
Zorg dat je in je vacature duidelijk vermeldt wat je kandidaat mag verwachten en wat jij van de kandidaat verwacht. Dit omvat vier onderdelen:
1.  Meer info over jullie bedrijf
2. Een opsomming van de uit te voeren taken
3. Uitleg over de benodigde competenties en ervaringen
4. Een inzicht in de vergoedingen en compensaties die je zal aanbieden

Op deze manier geef je je sollicitant reeds een goed gevoel wat hij/zij mag verwachten en komt deze voorbereid in het gesprek.

Plaats je vacature op diverse platformen
Om gevonden te worden, moet je gezien kunnen worden. Beperk je daarom niet in het aantal plaatsen waarop je je vacature zal posten. Wij zijn alvast fan van volgende platformen:

Be You
Dat er vandaag een ‘war on talent’ aan de gang is, is een open deur intrappen. Elk bedrijf is op zoek naar de geschikte medewerkers. Om tussen deze gegadigden uit te springen, dien je er ook écht van tussenuit te springen.

Ga daarom eens na bij je team waarom zij graag bij jou werken. Verwerk deze troeven in je vacature. Of laat jouw team deze troeven vertellen via een korte videovacature. Niets zo krachtig dan een team dat vertelt wat hun nieuwe collega mag verwachten.

Bedenk vervolgens ook wat jullie echt uniek maakt. Misschien zijn jullie een samenhangend familiebedrijf of een bedrijf in volle expansie of een start-up met een innovatief product. Wat de troeven ook zijn, speel deze uit gedurende het volledige sollicitatieproces. Heb je toch nog nood aan extra instroom? Contacteer ons dan gerust. We hebben de ideale partner om samen met ons jullie bij te staan.